Artikelen over: Mijn Libon-aankopen
Dit artikel is ook beschikbaar in:

Mijn betaling met kredietkaart is mislukt of wordt geweigerd, wat kan ik doen?

🛡️ Herziene richtlijn betalingsdiensten 2 (PSD2)

De veiligheid van uw betalingen & gegevens zijn altijd een prioriteit op Libon! Om deze reden hebben wij in 2017 besloten om de 3D-Secure authenticatie voor uw Libon aankopen toe te voegen op de website.

Deze PSD2-deadline, 14 september 2019, was voor ons een uitgelezen kans om de gebruikerservaring en de aankoopbeveiliging te verbeteren. Daarom hebben we ons gericht op de implementatie van 3D-Secure 2.0 voor een hogere beveiliging.

Nieuwe stroom stap voor stap

Een handleiding is beschikbaar in onze FAQ: Klik hier om de handleiding te raadplegen

Wat te doen als uw aankoop wordt geannuleerd?

➡️ Zolang u het groene bericht dat aangeeft dat de aankoop is voltooid niet ziet, is uw bankrekening niet gedebiteerd. Als u het niet gezien hebt, probeer het dan nog eens.

1. Als je een Android telefoon hebt:

Voordat u op BETALEN klikt, moet u controleren of u het icoontje van uw bankkaart 💳 in uw informatiemenu hebt staan. Als u meerdere kaarten hebt opgeslagen, selecteert u de kaart die u wilt gebruiken door te klikken op Kies een andere kaart.

Nadat u op BETALEN hebt geklikt, wordt de pagina Beveiligde betalingspagina geopend. U moet zich verifiëren bij uw bank om de betaling te valideren.

Sluit het betalingsproces niet af! Verzeg of weiger de authenticatie bij uw bank niet voordat de betaling is voltooid!

💡 Hoe kan ik de betaling met mijn bank verifiëren of bevestigen?

Uw bank stuurt u meestal een SMS met een code. Voer de code in op het aankoopscherm.
U kunt de transactie ook valideren in de app van uw bank, met behulp van uw persoonlijke wachtwoord.

⚠ Als u de SMS niet ontvangt, neem dan contact op met uw bank om na te gaan of zij uw juiste telefoonnummer hebben.

Wanneer u zich authentiseert bij uw bank, wordt de betaling toegestaan. Als u klaar bent, controleer dan of u een bevestiging van uw aankoop in Libon hebt ontvangen.

Sluit de website niet af en weiger de authenticatie van de betaling

Wanneer u de aankoop in de app van uw bank hebt bevestigd, gaat u terug naar de website waar u de aankoop bent begonnen
Zo kunt u de betaling voltooien en de betalingsbevestiging ontvangen. Doet u dit niet, dan wordt de betaling geannuleerd

U kunt dan terugkeren naar Libon

🐞 Nog steeds geblokkeerd?

Verwijder de cache en cookies in de Instellingen van de internetbrowser (Chrome, bijvoorbeeld) op uw Android of iOS telefoon

U kunt ook een andere webbrowser proberen (Mozilla Firefox, bijvoorbeeld)

Heeft u nog steeds een probleem? Chat met ons door op het pictogram aan de rechterkant te drukken 🙂

Bijgewerkt op: 26/01/2024